úterý 20. března 2018

3 typy, jak bojovat proti stresu (+ soutěž)

Ahoj všichni, znáte to, když permanentně nestíháte, zapomínáte, pořád máte,co na práci a všechno tohle najednou ? Dneska se mrkneme na pár věcí, co nám tuhle situaci zpříjemní či zjednoduší. Omlouvám se, že jsem dlouho nepsala, ale byla jsem v nemocnici a neměla jsem vůbec náladu něco psát, stačilo mi odepisovat všem co mi psali, protože je to vůbec poprvé, co jsem byla hospitalizována. Teď už k tématu dnešního článku.

1) Udělejte si chvíli pro sebe
Během dne si prostě najděte alespoň hodinu, kdy nebudete pracovat, gruntovat hnízdečko nebo se lifrovat na test. Najděte si chvíli, která bude jenom o Vás, chvíli, kdy si na chvíli mezi tím shonem odpočinete. Pomůže Vám to se potom soustředit na další práci a budete daleko efektivnější. Moje chvíle pro sebe většinou vypadá zhruba jako na fotce s hrnkem čaje či kakaa, knihou nebo filmem/seriálem, případně si k tomu i něco malého zakousnu.
Když jsem byla malá vždycky mě fascinovaly plecháčky, babička mi v nich vařila kakao a babička je můj největší ženský vzor a proto mi právě plecháček vedle mé pravice při práci nesmí chybět. Albi má teď celou kolekci plechových hrnečků s nejrůznějšími potisky, nápisy převážně pro muže nebo rodinné příslušníky, nicméně najdou se tam s jinými poselstvími jako třeba ten, co mám já.

2) Uspořádejte si čas
Jasně si rozvrhněte, co kdy budete dělat. Pokud Vám dané časy nebudou stačit můžete je postupně upravovat, jak je libo. Když máte něco dělat věnujte se tomu a za splněnou práci se odměňte. Najdete si tak svoje pracovní tempo. S nějakým pěkným diářem se už ani nestane, že by jste zapomněli, milovníkům moderních technologií bude stačit i kalendář či upomínky v mobilu. Mě přijde mobil takový neosobní, už tak v něm máme až příliš a tak preferuji papírový diář, na který nedám dopustit a kromě něj i lepíky, protože kolikrát naše plány úplně neklapnou a nechceme vše zbytečně škrtat.... A všechny tyhle diáře, lepítka a různá zdobítka se dají sehnat v tolika variantách, motivech. Je tu ta možnost si s tím vyhrát...
Tuhle věc mě naučila pro změnu maminka, vždycky si všechno psát jinak to zapomenu a má pravdu. Celou základní školu jsem měla diáře od Albi, letos mám bohužel jen lepítka, ale příští rok to plánuji napravit, pokud najdu správné uspořádání pro oproti základce větší vytíženost.

3) Zpříjemněte si prostředí
Ať už prostředí, kde pracuješ, spíš, učíš se do školy proč si ho neudělat něčím hezčí ? Stačí jenom svíčka a hned je každá místnost dvakrát tak útulná. Svíčka mi evokuje domov kdekoliv zažehne, vlastně i sám oheň ač je to zvláštní. Líbí se mi svíčka, domov, co si můžu nosit sebou... A tohle není jen tak ledajaká, ale Heart & Home střední svíčka, kde do takovéhle malé skleničky napěchovali celý nespoutaný oceán. Tahle svíčka voní jako děda, když se oholil a mě se vybavují ty vzpomínky na něj... Ty krásné vzpomínky, ta jeho vnitřní síla a moje úžasný dětství......Je z přírodní směsi sojového vosku a tak krásně čistě hoří. Mají i vosky, ty si více oblíbila moje mamča a pálily jsem je celé Vánoce. Pro mě zatím bezkonkurenční za tuhle cenu na celém našem českém trhu.

Soutěž
A jedny lepítka s peříčky mám i pro Vás.
Podmínky: 1) Do komentáře mi dej odkaz, co by sis na Albi vybral(a) ty
                   2) Nezapomeň uvést svůj kontaktní email
                   3) Můžeš přidat i typ na film nebo seriál, pořád marodím, tak to určitě využiju
A pak už jen zbývá držet si palce, vyhlášení bude v neděli 25.3.2018 večer tady na blogu a dám to i na Instastories, kdyby někdo koukal spíše tam než tady.
Za poskytnuté produkty děkuji Albi
S láskou, Sabbi

Žádné komentáře:

Okomentovat